Kalite Çalışmaları

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Eğitim Amaçları
 
1- Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili kavramları ve kavramlar arası ilişkileri açıklar.
2- Besin öğelerinin birbirleriyle olan ilişkilerini ve bu besin ögelerinin kimyasal, biyokimyasal, mikrobiyolojik, ve metabolik mekanizmalar içerisindeki etkileşim ve değişimlerini açıklar.
3- Beslenme ve Diyetetik Alanında besin kaynaklarını ve besinlerin özelliklerini, ekonomik kullanımlarını birbirleri ile ilişkisini ve hazırlama-pişirme-saklama yöntemlerini açıklar.
4- Toplumun veya bireylerin beslenme durumunu, toplu beslenme yapılan yerlerin özelliklerine uygun toplu beslenme sistemlerinin her bir aşamasını planlar, sağlıklı beslenme konusunda toplumu veya bireyleri bilgilendirir.
5- Yaş, cinsiyet, sosyo-kültürel, ekonomik, hastalık ve sağlık durumlarını göz önünde bulundurarak bireye özgü beslenme ve diyet programları düzenler, uygular, eğitimini verir, izler.
6- Doğuştan ve sonradan oluşabilen beslenmeye bağlı hastalıkları ve özel durumlarda tıbbî ve cerrahî tedavilere uygun, doğal ve tedavi edici besinlerin bileşimlerine göre diyet programı plânlar, uygular ve bu hastalıklara yönelik çözüm önerileri sunar.
7- Beslenme ve Diyetetik ile ilgili gelişmeleri takip etmek için bilimsel yöntemleri, teknikleri, bilgi kaynaklarını etkin kullanarak öğrenmeyi yönlendirir ve yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu bir tutum geliştirir.
8- Beslenme ve Diyetetik alanında ki kanıtlanmış bilgiye ulaşır, değerlendirir, yorumlar ve bilgiyi paylaşır.
9- Birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasayı, yönetmeliği, mevzuatı ve mesleki etik kurallarını uygular.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Çıktıları
 
1- Beslenme ve Diyetetik hizmeti, eğitimi, paydaşlarla işbirliği yapma ve araştırmalarda, bir diyetisyen olarak mesleki etik ilkelerini göz önünde bulunduran, görev, yetki ve sorumluluklarını bilen,
2- Diyetisyenlik mesleğini yerine getirmek amacı ile güncel bilgi, beceri ve tutuma sahip olan ve her zaman bilgilerini ve davranışlarını gelişen koşullara göre güncelleyen,   
3- Bilimin ışığında probleme dayalı yaklaşımı benimseyerek çözüm araştıran ve üreten, çevreye ve topluma saygılı, toplumun ihtiyaçlarına ve gereksinimlerine göre güncel ve bütüncül yaklaşımla toplumun ve bireylerin sağlık gereksinimlerini karşılayan,
4- Paydaşların ihtiyaçları doğrultusunda eğitim ve beceri kabiliyetlerini mezuniyet sonrası eğitimlerle tamamlayabilen, bilgilerini paylaşan ve talebe anında cevap verebilecek donanıma sahip,
5- Çevre ile etkileşime açık, diğer meslek kurumları ile işbirliği çerçevesinde, yeterli ve dengeli beslenme ile toplum sağlığının korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması için çalışan,
6- Diyetisyenlik mesleğini meslek grupları içerisinde etik kurallara uygun şekilde ulusal ve uluslararası düzeyde zirveye taşımak için çalışan ve topluma aktaran,
7- Uluslararası mesleki standartlarda eğitim-öğretim, araştırma ve danışma hizmetleri sunarak devletin ve özel sektörün her ilgili kurumunda diyetisyenlik mesleğini icra edebilme kabiliyetinde diyetisyenlerin yetiştirilmesidir.


Komisyonlar için tıklayınız

Anketler için tıklayınız

Anket Ölçme ve Değerlendirme Raporu için tıklayınız